Vlada KS pozvala građane da se u što većem broju i u što kraćem roku odazovu na vakcinaciju

Vlada Kantona Sarajevo obavezala je Kantonalnu upravu za inspekcijske poslove da vrši pojačan nadzor ugostiteljskih objekata na području Kantona Sarajevo.

To se posebno odnosi na trenutnu važeću Naredbu Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva o dozvoljenom broju osoba koje mogu biti u zatvorenom prostoru i obaveznom nošenju maske, o čemu će Kantonalna uprava za inspekcijske poslove izvještavati Vladu Kantona Sarajevo jednom sedmično.

Preporučuje se prisustvo i nadzor Covid redara u tržnim centrima na području Kantona Sarajevo, u cilju provođenja trenutno važećih epidemioloških mjera. Vlada je uputila preporuku svim poslodavcima (u javnom i privatnom sektoru) na području KantonamSarajevo da odobre uposlenicima jedan radni dan plaćenog odustsva na dan vakcinacije.

Upućen je i poziv svim građanima Kantona Sarajevo da se u što većem broju i u što kraćem roku odazovu na vakcinaciju. Kanton Sarajevo trenutno ima dovoljan broj vakcina raznih vrsta, a otvoreni su i dodatni vakcinalni punktovi.

– Masovnom imunizacijom postižemo kolektivni imunitet, a to omogućava i slobodnije obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Krizni štab i Vlada Kantona Sarajevo pomno će pratiti razvoj epidemiološke situacije te će nakon 14 dana razmatrati uvođenje novih mjera koje već postoje u većini zapadno-evropskih zemalja i zemalja u okruženju – poručili su iz Vlade KS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79