Vlada KS razriješila dužnosti predsjednicu UO Hitne pomoći KS: Da li će Zalihić ostati direktor ove ustanove?

Vesna Hadžiosmanović, predsjednica UO JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć KS, razriješena je dužnosti odlukom Vlade Kantona Sarajevo.

Hadžiosmanović je na dan imenovanja za predsjednicu UO ove ustanove imala 65 godina, što je bilo suprotno konkursnoj proceduri.

Zbog takvog imenovanja, proteklih je dana povećan pritisak javnosti na “Trojku” i samo predsjednicu Hadžiosmanović, te je uslijed tih pritisaka Hadžiosmanović na vlastito iniciranje od Vlade KS zatražila da je razriješe dužnosti.

O imenovanju Vesne Hadžiosmanović govorio je i direktor sarajevske Hitne pomoći, Adem Zalihić, koji je upozoravao na kršenje procedere prilikom njenog izbora.

Adem Zalihić podnio ostavku na mjesto direktora Hitne pomoći Sarajevo

Zalihić je, također, istakao kako je taj UO na čelu sa Vesnom Hadžiosmanović kršio Poslovnik o radu UO, kao što je bio slučaj u pitanju njegove smjene, navodi Oslobođenje.

Da li će priča oko Zalihićeve smjene utihnuti nakon razrješenja dužnosti Vesne Hadžiosmanović ili će novi predsjednik/ca također pokušati aktivirati to pitanje, ostaje da se vidi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79