Vlada KS se oglasila povodom rekonstrukcije tramvajske pruge: Radovi će se odvijati 24 sata dnevno u kontinuitetu

Rekonstrukcija tramvajske pruge na dionici tzv. “S” krivine od jutros je u glavnom gradu BiH izazvala velike gužve. Naime, od ranih jutarnjih sati vidljive su velike kolone automobila prema centru grada, a uzrok svemu je izmijenjen režim saobraćaja zbog rekonstrukcije pruge.

Građani Sarajeva su ogorčeni vremenskim periodom izvođenja radova na rekonstrukciji pruge, te od nadležnih institucija traže rješenje ovakve situacije. U većini slučajeva građani smatraju da se ovi radovi trebaju izvoditi u vremenskim periodima kada je frekvencija saobraćaja znatno manja.

Dio građana smatra da se ova rekonstrukcija trebala vršiti na početku pandemije kada je frekvencija saobraćaja, općenito, bila mnogo slabija nego što je to danas.

Povodom današnjih događanja, Vlada Kantona Sarajevo se oglasila na svojoj Facebook stranici na kojoj su istakli da će se radovi vršiti kontinuirano, 24 sata, narednih 40 dana.

Također, objavljen je i detaljan plan i program odvijanja radova, kao i obavijest kada će koje gradske ulice biti obustavljene za saobraćaj zbog rekonstrukcije tramvajske pruge.

Radovi na rekonstrukciji tramvajske pruge na dijelu od „S“ krivine do stajališta Marijin Dvor odvijat će se kontinuirano…

Gepostet von Vlada Kantona Sarajevo am Freitag, 2. Oktober 2020

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79