Vlada KS traži informaciju o konkursima za zapošljavanje državnih službenika

Vlada Kantona Sarajevo razmatrala je informaciju Ministarstva saobraćaja o prijemu zaposlenika u Direkciju za ceste, a radi se o četiri nova zaposlenika, od kojih su tri dobila dozvolu i nalog Agencije za državnu službu da moraju biti zaposleni jer je završena konkursna procedura, prenosi Avaz.

Ovo je jedan od nekoliko desetina slučajeva pokrenutih konkursnih procedura u prethodnom sazivu Vlade, a koje su zbog sporosti, komplikacija i dužine žalbenih rokova okončane tek sada, te dolaze pred ovu vladu kao već svršen čin, podsjećaju iz Pres-službe Kantona Sarajevo.

Vlada Kantona Sarajevo stoga je naložila svim ministarstvima da prikupe sve podatke o broju i vrsti konkursnih procedura za prijem državnih službenika i namještenika koje su u toku te da preciziraju koje procedure su pokrenute prije moratorija na zapošljavanje od 12. oktobra, a koje nakon njegovog usvajanja.

Postoji opasnost od novih slučajeva “Gačić”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79