Vlada Nermina Nikšića potvrdila da je produžila mandat v.d. direktoru FUP-a

Vlada Federacije BiH produžila je mandat vršiocu dužnosti direktora Federalne uprave policije /FUP/ Vahidinu Munjiću uprkos tome što je osumnjičeni u istrazi organizovanog kriminala.

Odluka o produženju mandata Munjiću za još tri mjeseca donesena je jednoglasno na telefonskoj sjednici Vlade.

Munjić je na mjesto vršioca dužnosti direktora FUP-a prvi put imenovan 17. maja 2023. godine i nakon toga mu je mandat nekoliko puta produžen.

U okviru policijske akcije “Crna kravata dva”, Munjić je uhapšen i osumnjičen od Tužilaštva BiH za zloupotrebu službenog položaja.

Nakon ispitivanja u policiji i tužilaštvu, Munjić je pušten na slobodu jer nije bilo dovoljno osnova za zadržavanje u pritvoru.

Iako je pušten na slobodu, prema informacijama iz Tužilaštva BiH, istraga protiv Munjića je još otvorena, odnosno ne postoji nikakvo rješenje o obustavljanju istrage protiv njega ili drugih osoba, koje su puštene na slobodu, a uhapšene su u toj akciji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79