Vlada ponovo traži Dodikovu rakiju za svoje restorane

Ugostiteljski servis Republike Srpske je raspisao tender težak oko 820.000 maraka za nabavku hrane i pića, a zanimljivo je što su ponovno zatražili Dodikovu rakiju. Ovaj tender je raspisan radi nabavke potrepština za restorane u Narodnoj Skupštini Republike Srpske, Palati Republike, Vladi RS, kao i za hotel “Rajska dolina” na Jahorini.

Što se tiče alkoholnih pića, očito je da u Vladi vole Dodikovu šljivovicu, pa su tako zatražili 180 flaša od po 0.75 litara šljivovice, poznate kao “Djedova rakija” ili ekvivalent. U tenderu je detaljno opisano da to mora biti šljivovica od najboljih plodova šljive, s dozrijevanjem u rosfrajnim i drvenim buradima, te sadržajem alkohola od najmanje 39 posto.

Također, Ugostiteljski servis nabavlja i 240 flaša viljamovke, tražeći “Krajišku ljepoticu” ili ekvivalent, koja mora biti proizvedena od selektiranih plodova prve klase kruške viljamovke, s minimalnim sadržajem alkohola od 40 posto.

Važno je napomenuti da “Djedovu rakiju” i “Krajišku ljepoticu” proizvodi preduzeće “Agro destil” u vlasništvu Dodikovog zeta Pavla Ćorovića.

Osim alkohola, nabavka hrane uključuje i ogromne količine voća, povrća i mesa. Primjer, naručeno je dvije tone limuna, tri i po tone narandže, tri tone kupusa, 1.250 kilograma prasećeg i 800 kilograma jagnjećeg pečenja, šest i po tona pomfrita, 400 kilograma hobotnice, 1.300 kilograma fileta bijelog oslića te 310 kilograma fileta orade, saznaje Capital.

Prošle godine je također bilo sličnih nabavki hrane i pića, što ukazuje na kontinuiranu potražnju za ovim artiklima od strane institucija Republike Srpske.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79