Vlada Republike Srpske daje preko 140.000 maraka Željku Joksimoviću

Vlada Republike Srpske odlučila je da isplati preko 140.000 KM popularnom srpskom pjevaču Željku Joksimoviću.

Konkretno, Generalni sekretarijat Vlade Republike Srpske objavio je obavještenje o dodjeli ugovora za servis vijesti firmi „Tačno“ koja je vlasnik srbijanske agencije „Tanjug“.

Prema privrednom registru Srbije, kao vlasnik firme „Tačno“ se vodi preduzeće „Minacord Media“ čiji su vlasnici pjevač Željko Joksimović i menadžerica Manja Grčić, te Radio televizija Pančevo, piše Capital.

Vlada Srpske je postupak nabavka usluge servis vijest provela putem pregovaračkog postupka bez objavljivanja obavještenja o nabavci.

Kako je navedeno u obavještenju, za tu uslugu je ponuđeno do 120.000 KM bez PDV odnosno do 140.400 maraka sa PDV-om, a okvirni sporazum je potpisan na godinu dana.

Podsjetimo, prema ranijem pisanju medija „Tanjug“ i servisi te agencije izbrisani su iz Agencije za privredne registre (APR), a beogradska firma „Tačno“, koja je krajem 2020. godine stekla pravo na imovinska prava i žigove agencije, registrovala je šest Tanjugovih servisa.

Udruženje novinara Srbije je na svojoj stranici ranije objavilo da je preduzeće „Tačno“ iz Beograda krajem prošle godine steklo pravo da za 628.000 evra u sljedećih 10 godina koristi imovinska prava i žigove novinske agencije Tanjug.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79