Vlada RS daje 8 miliona sarajevskoj firmi za Microsoft licence!

Vlada Republike Srpske u naredne tri godine platiće skoro osam miliona Microsoft licence firmi ,,Comtrade System Integration“ iz Sarajeva, koja se jedina javila na tender Vlade Srpske.

U Odluci o dodjeli okvirnog sporazuma, koju je krajem maja donio generalni sekretar Vlade RS, navedeno je da se okvirni sporazum za lot 1 – obnova Microsof Enterprise Subscription ugovora od 2021. do 2023. godine dodjeljuje firmi ,,Comtrade“ sa ukupnom cijenom od 4,86 miliona dolara sa PDV-om. To je oko 7,8 miliona KM.

U obrazloženju odluke navedeno je da se na tender javila samo sarajevska kompanija koja je ispunila uslove te je prihvaćena njena ponuda.

Ista firma dobila je i lot dva koji se odnosio na trogodišnju nabavku Microsoft licenci za potrebe edukativnih ustanova kroz Open program, sa ukupnom cijenom od 151.970 KM.

Teneder za nabavku Microsoft licenci vrijedan 6,9 miliona KM bez PDV-a, koji je raspisan krajem marta, Vlada RS je podijelila na dva lota.

Procijenjena vrijednost lota 1 bila je 6,8 miliona KM bez PDV-a za tri godine, a lota dva 132.000 KM bez PDV-a za trogodišnji period.

Proteklih godina Vlada RS je Microsoft licence nabavljala od „Lanaca“ kojem su po tom osnovu isplaćeni milioni maraka građana Srpske.

U odnosu na prethodni trogodišnji period, kada je „Lanacu“ za licence isplaćeno 5,1 milion KM bez PDV-a, Vlada će sada ove licence platiti čak 1,6 miliona maraka više.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79