Vlada RS podržala zabranu korištenja solarijuma za mlađe od 18

Vlada Republike Srpske usvojila je Nacrt zakona o zaštiti od jonizirajuceg zračenja, kojim je predviđena zabrana korištenja solarijuma za lica mlađa od 18 godina, rekao je ministar zdravlja u Vladi RS Alen Šeranić.

On je na pres konferenciji poslije sjednice Vlade RS rekao da je takva praksa prisutna u zemljama EU i zemljama okruženja, te da će se na taj način doprinijeti zaštiti kože od štetnih zračenja.

“U skladu sa razvojem savremenih tehnologija, moramo da odgovorimo na probleme koji se odnose na zaštitu zdravlja od nejonizujućih zračenja i zato smo utvrdili navedeno zakonsko rješenje. NJime smo riješili pitanje optičkog i u ultravioletnog zračenja u solarijumima”, rekao je Šeranić novinarima u Banjaluci nakon sjednice Vlade Republike Srpske.

On je istakao da je Vlada Srpske utvrdila Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti kojim je regulisano primanje ličnih invalidnina za civilne invalide.

Šeranić kaže da je zakonskim rješenjem tretirano pitanje doznaka za lica koja su na hemodijalizi.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite je napomenuo da je utvrđen Nacrt strategije za unapređenje seksualnog i reproduktivnog zdravlja u Republici Srpskoj od 2019. do 2029. godine s ciljem unapređenja demografske slike u Srpskoj, odnosno planske aktivnosti u planiranju porodice.

On je naveo da je Vlada Srpske utvrdila Nacrt strategije za unapređenje položaja starijih lica u Srpskoj od 2019. do 2028. godine koja ima 10 ciljeva i odnose se na pitanja važna sa najstariju populaciju.

Šeranić je rekao da su u narednom periodu predviđene i aktivnosti za nadzor nad opojnim drogama u školama u Srpskoj prenose Nezavisne.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments