Vlada RS poručuje načelnicima: Pišite projekte, tražite milione

Iz Vlade Republike Srpske stižu izjave o finansijskoj stabilnosti entiteta, ističući da nije prezadužen, ali se planira zaduživanje radi realizacije razvojnih projekata.

Ova najava dolazi u kontekstu mogućnosti zaduživanja kako na zapadu, tako i na istoku. Iz Saudijskog razvojnog fonda, godišnje bi se moglo povući do 500 miliona dolara za potrebe finansiranja projekata.

Današnji brifing u Banja Luci o procesu apliciranja za projekte privukao je veliki broj lokalnih funkcionera, njih preko 200.

U skladu s tim, načelnicima općina i gradova sugerira se da aktivno učestvuju u procesu apliciranja za projekte i traže finansijska sredstva za razvoj.

Iako Republika Srpska ističe svoju finansijsku stabilnost, planirano zaduživanje ukazuje na strategiju investiranja u buduće projekte koji bi mogli imati značajan uticaj na ekonomski rast.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79