Vlada RS prekinula kontakte sa ambasadama SAD i Britanije!

Vlada RS danas je u nastavku 13. sjednice usvojila Informaciju o prekidu saradnje sa američkim i britanskim diplomatama u BiH zbog, kako se navodi, antidejtonskog djelovanja.

– Vlada RS konstatuje da je RS prisiljena prekinuti saradnju sa diplomatama obje ambasade, te s tim u vezi traži od institucija Republike Srpske, predstavnika RS u zajedničkim institucijama na nivou BiH, organa lokalne samouprave u RS, kao i drugih javnih organa da ne sarađuju sa ambasadama SAD i Velike Britanije. Vlada RS je uvjerena da ovakvo djelovanje ambasada SAD i Velike Britanije nije u skladu sa zvaničnim politikama SAD i Velike Britanije prema BiH i stava je da prekid saradnje traje sve dok ambasade SAD i Velike Britanije ne prekinu praksu miješanja u unutrašnje stvari u BiH – navodi se u saopštenju Vlade RS.

Vlada RS ističe kako smatra da je “obaveza ambasada SAD i Velike Britanije da se ne miješaju u unutrašnje stvari drugih država što se odnosi i na Bosnu i Hercegovinu u kojoj su oni samo diplomatski predstavnici”.

– Vlada RS će obavijestiti nadležne institucije SAD i Velike Britanije o prekidu saradnje sa ambasadama SAD i Velike Britanije zbog njihovog antidejtonskog djelovanja i kršenja međunarodnog prava, Povelje Ujedinjenih nacija i Bečke konvencije o diplomatskim odnosima. Vlada Republike Srpske će Informaciju o prekidu saradnje sa američkim i britanskim diplomatama u BiH zbog antidejtonskog djelovanja i zaključak dostaviti Narodnoj skupštini RS – navodi se u saopštenju.

Dodik je ovo uradio, kako kaže, kao odgovor onima koji su spremni da “bacaju osiromašeni uranijum”.

“Mi smo danas na sjednici Vlade donijeli odluku da se prekida bilo kakav kontakat sa osobljem britanske i američke ambasade. To je naš odnos prema tim zlotvorima koji su spremni da koriste osiromašeni uranijum”, rekao je Dodik komentarišući najavu da će London poslati u Ukrajini naoružanje koje sadrže osiromašeni uranijum.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79