Vlada RS se zadužuje, a štedi na sportistima i omladini

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske zbog nedostatka novca je poništilo konkurse za raspodjelu sredstava od igara na sreću.

Konkursima koji su bili raspisani 16. decembra prošle godine sportistima u pojedinačnim sportovima bilo je obećano 351.000 KM, a u oblasti porodice i omladine po 117.000 KM.

Međutim, kako su potvrdili u resornom ministarstvu od toga, bar kada je ova godina u pitanju, neće biti ništa.

Navode kako je tačkom 6. Konkursa ministru data mogućnost da ga poništi usljed nepredviđenih budžetskih ograničenja, što je ministrica Sonja Davidović i iskoristila.

„Kako je pojavom virusa korona u prvom kvartalu 2020. godine došlo do potrebe saniranja nastalih posljedica što je prouzrokovalo i nepredviđena budžetska ograničenja, odlučeno je da se poništi navedeni Konkurs“, stoji u obrazloženju ministarstva.

Ovo je novo veliko razočarenje za potencijalne korisnike koji su očekivali podršku ovog ministarstva.

Podsjećamo, ministrica Davidović je u avgustu prošle godine obećala pomoć mladim bračnim parovima koji žive u ruralnim područjima pri izgradnji kuća. Obećala je kako će konkurs biti raspisan u oktobru, da bi kasnije priznala kako se od toga odustalo zbog virusa korona.

Usput se pohvalila kako za ovo neispunjeno obećanje vlada veliko interesovanje mladih.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79