Vlada TK povećava plate, regres i topli obrok korisnicima budžetskih sredstava

Vlada TK povećava plate, regres i topli obrok korisnicima budžetskih sredstava


Vlada Tuzlanskog kantona je prihvatila tekst Sporazuma o utvrđivanju osnovice za obračun plaća, naknade za ishranu u toku rada i naknade za korištenje godišnjeg odmora za korisnike budžetskih sredstava u Tuzlanskom kantonu u 2022.godini, koji će se zaključiti između Vlade Tuzlanskog kantona i Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u Federaciji Bosne i Hercegovine, a na osnovu dogovora postignutog između pregovaračkih timova Vlade TK i Sindikata.

Također, Vlada je prihvatila i tekst Sporazuma o utvrđivanju osnovice za obračun plaće, koeficijenata za obračun plaće, iznosa naknade za ishranu u toku rada (topli obrok) i iznosa naknade za korištenje godišnjeg odmora za zaposlene u javnim ustanovama visokog obrazovanja Tuzlanskog kantona, kao i tekstove aneksa kolektivnih ugovora za djelatnosti osnovnog i srednjeg obrazovanja u Tuzlanskom kantonu.

Kako saznaje portal Tuzlainfo.ba, navedenim sporazumima predviđeno povećanje ukupnih primanja a kroz utvrđivanje osnovice za obračun plaće za 2022. godinu u iznosu od 418,50 KM, najniže plaće u visini od 570,00 KM, naknade za ishranu u toku rada (topli obrok) u visini od 10,00 KM po izrađenom danu te naknade za korištenje godišnjeg odmora (regres) u iznosu od 50% prosječne neto plate u FBiH prema posljednjem objavljenom podatku Federalnog zavoda za statistiku za mjesec koji je prethodio usvajanju Budžeta Tuzlanskog kantona za 2022. godinu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija