Vlasnici štandova u Tuzli očajni: “Sve mi je izgorjelo, od ovoga živim”

Požar velikih razmjera zahvatio je Gradsku pijacu u Tuzli pri čemu je izgorio dio pijace sa tekstilnom robom. Dvadeset ljudi je povrijeđeno, uglavnom zbog gutanja dima, a pričinjena je velika materijalna šteta. Uzrok požara još nije utvrđen, a sumnja se da ga je izazvala eksplozija plinske boce. Vlasnici štandova i radnici u nevjerici, u svega nekoliko minuta ostali su bez onoga što su stvarali godinama.

Vatrena stihija gutala je štandove tuzlanske pijace u djelićima sekunde. Pokušaji da se spasi što može – bezuspješni. Izgorio je najskuplji dio pijace, obuća i tekstil, štandovi kojima su mnogi hranili cijele porodice.

Gori gradska pijaca u centru Tuzla

Gepostet von CRNA Hronika BIH am Dienstag, 26. Februar 2019

“Ono što sam radio 25 godina izgorilo je. Izmicali smo se kako je vatra gorila sve je trajalo 10 minuta nismo mogli ništa”, kazao je Semir Hrskić.

“Sve mi izgorilo. Odjeća mi je izgorjela, sve do zadnjeg. Ne znam ni sam kud ću i šta ću. Kredit sam digao, od ovog živim. Dvoje djece i žena”, požalio se Adnan Saračević.

“To je za pet min sve otišlo, jedva smo uspjeli. Prehranjujem porodicu od ovoga, četvero.”

N1: Šta će ovo značiti za Vasu porodicu?

“Katastrofa”, kategorična je Sanela Galić.

“Uništeno je pola pijace. Ovaj dio što je gorio, tu je najskuplja roba. Tu su štandovi, tekstil. Najskuplja roba je tu”, kazao je Mujo Herić i dodao:

“Oko pola 12 poče narod vikat požar. Jako brzo se proširilo. Za pet minuta. Vatrogasci. jedva da su stali u kraj. vatri.”

Tuzla veliku požar

Gepostet von CRNA Hronika BIH am Dienstag, 26. Februar 2019

Bez smrtnih slučajeva, no blizu 10 osoba lakše je povrijeđeno usljed gutanja otrovnog dima i zbog opekotina.

Očevici nagađaju, uzrok bi mogla biti ekplozija plinskih boca ili kvar elektroinstalacija. Čeka se na zvanične rezultate istrage nadležnih.

“Izgorili su štandovi tekstila. Sačekat ćemo istragu da vidimo šta je uzrok požara. Za sada nema informacija o ozbiljnijim povredama ,niti da je neko nastradao”, kazao je Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle.

“Bitno je da nema ljudskih žrtava. Mi ćemo se truditi s naše strane i grad kao naš osnivač da pomognemo zakupcima”, kazala je Selma Isaković, direktorica Gradske pijace Tuzla.

Vatra više ne predstavlja prijetnju po sigurnost zakupaca, no mnogi su ostali nemoćni pred zgaristem.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments