Vlasnik firme koja je srušila crkvu: Bez blagoslova niko nije htio da pristupi radovima, ovo nije rušenje nego izmještanje crkve

Radovi u Konjević Polju kod Bratunca na izmještanju crkve Usekovanja glave Svetog Jovana Krstitelja koja je bespravno izgrađena u dvorištu nane Fate Orlović, danas će biti završeni i lokacija uređena, rekao je vlasnik bratunačke firme “Trend” Danko Mirović.

Uznemirujuće: Zbog rušenja crkve u dvorištu nane Fate Orlović pozvao da se svi pobiju

On je istakao da su dobili blagoslov Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma i da se pristupilo izmještanju crkve.

– Bez blagoslova niko nije htio da pristupi radovima. Ovo nije rušenje nego izmještanje crkve jer se materijal odvozi u Bratunac na lokaciju gdje će se graditi novi hram korištenjem dijela ovog materijala koji je upotrebljiv, objasnio je Mirović za Srnu.

U Konjević Polju kod Bratunca danas je u toku izmještanje Crkve čime se realizuje presuda Međunarodnog suda za ljudska prava u Strazburu.

Tužbu za uklanjanje crkve podnijela je Fata Orlović, a rok za izvršenje sudske odluke bio je prvi april prošle godine, ali nije ispoštovan zbog, kako su navodili nadležni, epidemije virusa korona.

Radnici i mehanizacija više firmi danas su angažovani na izvođenju radova oko uklanjanja crkve i prevoza materijala.

POBJEDA PRAVDE: Borba Fate Orlović traje od 1996. godine, danas je okončana

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79