Vlasnik “kućice” u centru Sarajeva je član Naše stranke Enes Hodžić: “Ima dozvolu, sve je po zakonu”

Priča o kućici koja je bukvalno preko noći osvanula u Titovoj ulici u Sarajevu i kojoj se donedavno nije znao ni vlasnik ni namjena, konačno je dobila objašenjenje.

Naime, radi se o objektu koji je namjenjen za prodaju suvenira, i koji je do početka održavanja ovogodišnjeg Sarajevo film festivala (SFF) bio smješten na sjecištu Radićeve i Mis Irbine ulice u Sarajevu.Vlasnik je, kako saznajemo, sarajevski inovator Enes Hodžić koji je kućicu namjenio za prodaju originalnih sarajevskih suvenira poput priglavaka iz Lukomira sa Bjelašnice na kojima bi bilo izvezeno “Sarajevo”.

Objekat u Titovoj
Objekat u Titovoj

Ovaj inovator, koji za sebe tvrdi da ima veliki broj patenata koje će, ako sve propadne, registrovati u Sjedinjenim Državama pa onda prodavati Bosni i Hercegovini, kaže da je za postavljanje ove kućice uredno dobio dozvolu u sarajevskoj Općini Centar i da, kako kaže, ima “sve papire”.

“Kada sam tražio dozvolu za postavljanje na sjecištu Mis Irbine i Radićeve ulice, ganjao sam tri godine ali na kraju sam uredno dobio dozvolu od nadležnih u Općini Centar. Kada mi je rečeno da se premjestim zbog održavanja SFF-a dobio sam dozvolu za postavljanje kućice u sarajevskom Velikom parku, gdje se ona i sada nalazi”, kaže Hodžić za Klix

Na pitanje da li je član Naše stranke i da li je bio kandidat za Općinsko vijeće Centar na proteklim izborima, Hodžić odgovara da jeste.

“Jesam član sam i Naše stranke i Stranke demokratske akcije i još šest stranka”, pomalo ljutito nam odgovara Hodžić.

Upitan zašto je ljut, ako ima sve dozvole i šta će uraditi obzirom da je načelnik Općine Centar i njegov stranački kolega Srđan Mandić najavio rušenje objekta, Hodžić nam je rekao da će postupiti po odlukama Općine Centar.

Hodžić kao kandidat Naše stranke (zadnji na listi)
Hodžić kao kandidat Naše stranke (zadnji na listi)

“Ja ću izaći ususret gospodinu Mandiću i ako on kaže da se ukloni-uklonit ću. Neću se više vraćati na staru lokaciju, dignut ću ruke od Sarajeva i odoh u Ameriku gdje imam djecu i gdje ću registrovati svojih 12 patenata i onda ih prodavati BiH”, naglasio je Hodžić.

Povodom ovih navoda kontaktirali smo nekoliko puta u toku dana i načelnika Općine Centar, no unatoč nekoliko poziva, kao i poruka u kojima smo se uredno predstavili i tražili pojašnjenja ovih Hodžićevih navoda, od Mandića do zaključenja teksta nismo dobili odgovor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79