Vlasnik ogorčen: Pogledajte šta mi je od stana uradio podstanar Sejo!

Neugodnu situaciju doživio je Semir Kozić iz Sarajeva, a svoju stranu priče ispričao je novinarima našeg portala.

Semir je odlučio izdavati stan koji mu se nalazi u ulici Seada Sinanovića u Otesu. Stan je dvosoban (65 kvadrata) idealan za porodicu. Semir postavlja oglas na PIK.ba pod cijenom od 300KM u nadi da će pronaći idealnu porodicu koja će boraviti u njegovom stanu. Renovirao je stan, postavio podno grijanje, pripremio za boravak i život porodice koja bude tu boravila – govori Semir Kozić za portal Crna-Hronika.

Prije 4 godine, javlja mu se Sejo Kapetanović sa porodicom, koja renta stan i nastavlja svoj život u ovih, 65 kvadrata.

“Sve je bilo u redu, dok Seada nije žena ostavila. Mislim da je to bilo prošle godine. Od tada kreće crno za mene i za moj stan. A imamo i ugovor potpisan” – tvrdi Semir.

Mnogo je neobičnih stanodavaca, kao i podstanara, a sljedeći video je najbolji primjer tome.

 

“Cijena je bila simbolična. 300KM. Porodica Kapetanović bila je u stanu oko 4 godine. Zadnja godina je i meni ali i Seji bila katastrofa. Podstanara je prvo ostavila žena. Počeo je kasniti sa kirijom, prestao plaćati račune, plus korona. Ma živi haos.

Kako je zahvatila pandemija cijelu državu, odlučili smo prolongirati plaćanje kirije, kako bi izašli u susret Seji. Zbog korone prestao je plaćati kiriju i račune. Govorio da mu je teško, i da je izgubio posao. Pomislio sam, dugo je tu, neka ostane.

Sead mi je napravio dug od 7 kirija (2100KM), nije plaćao račune za struju (780KM), voda (1065KM) čak je unio i šporet kako bi se grijao jer su sve isključili. Tri sedmice renoviramo a preko 25 vreća smeća smo iznijeli na otpad. Namještaj je sav uništen. Ostavio je otvoren stan i niko nije javio da će izaći. Želim da opomenem sve građane Sarajeva koji izdaju stanove na ovog čovjeka i na moju situaciju. Iskreno da je životinja boravila, bilo bi čisće. Ako ko prepoznaje Seada, i zna gdje je, molimo da mi javi. Dat ću i novčanu nagradu za informacije. +387 061 293 180

Pogledajte u kakvom stanju je stan bio prije podstanara Seada.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79