Vlasnik preduzeća iz Trebinja oštetio radnike za 70.000 eura

Dragan Đordan, sa adresom prebivališta u Moskvi i Trebinju, osumničen je za prevaru dvojice radnika koje je angažovao za rad u Moskvi, a nije im isplatio više toplih obroka i ličnih dohodaka, nanijevši im na taj način materijalnu štetu u iznosu od 70.000 eura

Protiv Đordana je Policijska uprava Trebinje dostavila i izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo povrede osnovnih prava radnika.

“Osumnjičeni se tereti da je, u svojstvu vlasnika i odgovornog lica jednog preduzeća, svjesno se ne pridržavajući propisa koji se odnose na zaključivanje Ugovora o radu i prestanku radnog odnosa, plate i drugih primanja iz radnog odnosa, uskratio radnicima preduzeća pravo koje im pripada, na način da nije izvršio uplatu mjesečnih naknada u vidu plate, te je izbjegao plaćanje naknada za godišnji odmor“, saopšteno je u Policijskoj upravi Trebinje za Nezavisne.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79