Vlasnik pumpe kuka: U BiH se zatvara čak 40 benzinskih pumpi

U RS se zatvara čak 40 benzinskih pumpi, a Federacija strepi od istog, piše Večernji list. 

Cijena litre dizela je 3,66 KM i nema naznaka da će ostati na tom nivou, a kamoli da će pasti. Nabavna cijena goriva izjednačila se s prodajnom te se opravdano strahuje od novih poskupljenja. Manje benzinske pumpe u nekim mjestima će nestati.

“Vjerujte da ne znamo ni mi kako će ovo završiti. Situacija je teška, država je odredila marže, a nema prostora ni za povećanje plaća”, rekao je Tihomir Matošević, direktor firme Tioil, vlasnik 40 benzinskih pumpi u BiH.

On kaže da gubitke nadoknađuju pomoć dobiti iz prethodnih godina, i da je situacija sve gora.

“Nema mjesta optimizmu, što se tiče naftnog biznisa to je katastrofa. Vidjet ćete šta će se još događati u BiH. Prema mojim saznanjima koje sam dobio u RS se zatvara 40 benzinskih pumpi, pa i u FBiH će se sigurno jak brzo sve te manje firme zatvoriti. Nemoguće je raditi”, rekao je Matošević, dodajući da ljudi puno manje voze, i puno manje troše.

Matošević je također potvrdio da se nabavna cijena goriva izjednačava sa onom prodajnom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79