Vlasnik trgovine u Njemačkoj zabranio ulaz vakcinisanim osobama

U Hofu u Bavarskoj na izlogu jedne trgovine odnedavno visi natpis: “Pristup samo za nevakcinisane ljude.”

Kako javlja Fenix-magazin, uz obavijest na izlogu vlasnici trgovine tradicionalnim nošnjama (Trachtenladen) u Hofu žele jasno reći tko je dobrodošao u njihovu trgovinu: “Molim vas, razumijte – pristup samo nevakcinisanim osobama.”

Prema vlastitoj izjavi, žele “zaštititi” svoju specijaliziranu trgovinu Trachtenlod’n Wolperdingar, koju vode od 2015. godine.

“Osjećamo se nelagodno s ljudima koji su vakcinisani”, izjavio je vlasnik Schuler u razgovoru za inFranken.de. Natpis visi na trgovini od prošlog utorka. “Ostajemo pri svojem mišljenju, bez obzira na to što drugi o njemu mislili”, naglasio je Schuler.

Dodaje kako ne vjeruje vakcinama protiv korone jer, kako kaže, “nisu testirana”. “Mi ne vjerujemo ovom lijeku”, kaže.

“Zdravi smo godinu i pol, želimo i ostati zdravi”

Vlasnici tvrde da su preživjeli pandemiju bez infekcije i da žele da tako i ostane. “Zdravi smo godinu i pol i želimo tako i ostati”, rekao je Schuler.

Prema njihovim riječima, trgovina im je zbog korone skoro propala. “Mi smo mala sezonska trgovina i prošle godine imali smo pad prodaje od 90 posto”, ističe Schuler.

Sada, kada im je rad omogućen, kažu da žele poslati jasnu poruku o tome što misle.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79