Vlasnik uklonio objekat iz Velikog parka koji je izazvao burne reakcije građana

Uklonjen je objekat iz Velikog parka u Sarajevu koje je izazvao burne reakcije javnosti i građana. Kako je saopćeno iz Općine Centar, nakon što je općinski inspektor uručio zaključak o dozvoli izvršenja vlasnik je danas uklonio objekat iz ulice Maršala Tita.

Podsjećamo da je Služba za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar Sarajevo pravnom licu “Omar&Enes Comemerce” izdala odobrenje za privremeno zauzimanje javne površine.

– Prema idejnom rješenju na predmetnom lokalitetu je planirano postavljanje drvene kućice, ali objekat postavljen na terenu nije odgovarao izdatoj dozvoli, zbog čega je Općina Centar pokrenula inspekcijski nadzor. Utvrđeno je da objekat nije izveden u skladu sa izdatim rješenjem i izvještajem urbaniste, te je inspektor, s obzirom i na opravdane reakcije javnosti, donio rješenje kojim je investitoru naloženo da ukloni objekat – saopćeno je iz Općine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79