Vlasnik „Une“ Bakir Hadžić mora se sutra javiti u Policijsku stanicu Novo Sarajevo

Vlasniku sarajevskog restorana „Una“ Bakiru Hadžiću, koji je osumnjičen u predmetu „Kasa“ za utaju poreza, Tužilaštvo KS dalo je rok od 24 sata da se javi Policijskoj stanici Novo Sarajevo, saznaje „Avaz“.

Hadžić prije tri dana nije pronađen na adresi stanovanja u Sarajevu, a članovi njegove porodice kazali su istražiteljima SIPA-e da se on nalazi u Rijeci. No, naknadnim provjerama utvrđeno je da je on ipak Zagrebu, na navodnim ljekarskim pretragama. Sumnja se da on izbjegava pozive da dođe u BiH.

– Njegov advokat nas je obavijestio da će on doći u nedjelju i da se nalazi kod doktora. No, njemu je dat rok. Ukoliko se ne pojavi, mi ćemo tražiti da mu se odredi pritvor i onda ide raspisivanje potjernice – kažu naši izvori iz istrage.

U ovom predmetu ukupno je uhapšeno 13 osoba, ali je pritvor zatražen za vlasnike softverske firme „Insipirit“ Olega Krautblatta i Ines Juretić. Za ostale osumnjičene  Nedžada Rašidagića  (”Metropolis”), Edina Vretu (”Kibe Mahala”), Željka Ljubasa (”Luka”), Nejru Ibrović (”Montana”), Šaćira Čedića (”Vatra”) i Džemaila Selimanovića (”Portofino”) predložene su mjere zabrane koje podrazumijevaju zabranu upravljanja poslovanjem, sastajanja s osumnjičenim, svjedocima, odnosno konobarima i zabranu prilaska objektima.

Za ove osobe su zatražene mjere zabrane jer su priznali izvršenje djela i pristali na saradnju s Tužilaštvom KS. No, advokati još nisu dobili rješenje je li Općinski sud u Sarajevu i prihvatio prijedlog Tužilaštva KS.

Porezna uprava FBiH jučer je zatvorila njihove objekte.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments