Vlasnik Violete u centru Gruda ruši hotel u kojem je osnovana tzv. Herceg-bosna

Vlasnik firme Violeta Petak Ćorluka u centru Gruda ruši hotel u kojem je 18. novembra 1991. godine utemeljena tzv. Hrvatska zajednica Herceg-Bosna i na tom mjestu će izgraditi modernu zgradu sa shopping centrom.

Ruševnu zgradu koja godinama narušava urbanističku sliku Gruda će Ćorluka do temelja srušiti i kako je za naš portal kazao do kraja naredne godine na tom lokalitetu sagraditi modernu zgradu u koju će uložiti preko 10 miliona maraka.

Na tom mjestu ćemo sagraditi jednu modernu zgradu u kojoj će biti shopping centar u jednom djelu i u drugom djelu hotel sa 36 soba – kazao je Ćorluka za Klix.ba.

Zbog investicije od preko 10 miliona koja će automatski popraviti urbanističku sliku centra grada ali i otvoriti nova radna mjesta zadovoljan je i načelnik Gruda Ljubo Grizelj.

Kad su investicije u pitanu nama je u interesu da imamo kvalitetne investitore, a ovaj investitor koji je kupio hotel je zaista kvalitetan i ja sam uvjeren da će to zavšiti jednim vrhunskim arhitektonskim i urbanim ali i funkcionalnim rješenjem”, kazao je Grizelj.

Nakon što je investitor najavio rušenje hotela, Općina Grude je organizirala uklanjanje spomen ploče o utemeljenju tzv. Hrvatske zajednice Herceg-Bosne koja je bila postavljena 18. novembra 1995. godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79