Vlast daje doživotno besplatan parking za davaoce krvi

Darko Tomaš, načelnik općine Prnjavor na svom Instagram profilu je podijelio informaciju da su dobrovoljni davaoci krvi koji žive na ovom području nagrađeni za svoju humanost.

Besplatnim parkingom doživotno su nagrađeni građani koji su krv darovali 20 i više puta.

“Danas smo podjelili parking kartice za dobrovoljne davaoce krvi koji su istu darovali preko 20 puta. Na ovaj način, oni će biti oslobođeni plaćanja parkiranje u cijelom gradskom području naše Općine.

Inicijativa je pokrenuta od strane Općinske organizacije Crvenog krsta Prnjavor na čemu im se iskreno zahvaljujemo. Prema njihovim informacijama, 50 sugrađana darovalo je krv više od 20 puta.

Ovo skromnom podrškom želimo da im se zahvalimo na iskazanoj humanosti svih ovih godina.

Ovogodišnjim korisnicima, 1. marta iduće godine, biće reizdate parking kartice bez ponovnog podnošenja dokumentacije, dok će se samo korisnici koji u međuvremenu promijene vozilo trebati javiti u Općinsku upravu sa saobraćajnom dozvolom kako bi im bila izdata nova kartica”, napisao je Tomaš.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Darko Tomaš (@darko.tomas)

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79