Vlast šuti: U Srbiji bilbord zločinca Mladića bez problema stoji mjesec dana

U Baču, gradiću u zapadnoj Bačkoj, već mjesec stoji ogroman bilbord sa likom ratnog zločinca Ratka Mladića i stihovima Alekse Šantića: “Sve tako dalje tamo do Golgote, i kad nam muške uzmete živote, grobovi naši boriće se s vama”.

Gotovo da nema većeg mjesta u Srbiji u kome nije ispisan grafit u slavu Ratka Mladića, koga je nedavno Haški tribunal za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji pravosnažno osudio na doživotni zatvor zbog genocida u Srebrenici i ratnih zločina tokom rata u Bosni i Hercegovini, prenosi Danas.rs.

Bački bilbord je samo najnoviji primjer veličanja Mladića, u čiju je slavu nedavno osvanuo i veliki mural u centru Beograda.

Načelnik Općinske uprave u Baču Špiro Šorgić rekao je za Danas.rs da se radi o bilbordu u svojini privatnog lica.

On će, kazao je, provjeriti da li je njegovo postavljanje u skladu sa zakonom i ukoliko se utvrdi da nije, onda će reagovati i naložiti njegovo uklanjanje.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79