Vlastitu kćerku u kolibi držala 26 godina: 42-godišnjakinja odlučila progovoriti o užasnim uslovima i životu koji je imala…

Nadezhda Bushueva, 42-godišnja je Ruskinja koju je vlastita majka Tatyana zatvorila u kolibu u šumi u selu Arefinsky na zapadu Rusije zbog straha kako će joj se nešto “dogoditi u vanjskom svijetu”.

Dvije žene su u kolibi živjele 26 godina, a tek kad joj je se majka razboljela Nadezhda je otišla u ured mjesnog predsjednika vijeća Vasilya Tovarnova gdje je otkrila svoju šokantnu priču. Kako piše The Sun, nakon što je završila školu, mladoj djevojci majka nije dopustila da se zaposli ili studira, piše Večernji.ba.

Odvela ju je u kolibu gdje su živjele u užasnim uslovima. Kćer je morala spavati u krevetu s majkom. Koliba je bila puna mačaka i štakora, čak i kad bi uginuli, navodno su ih jednostavno ostavljale u kolibi. Redovno su se hranile mačjom hranom.

Nadezhda je rekla kako se kasnije “navikla na takav život” i nije pokušavala otići iz kolibe. Majka je odbijala pomoć socijalnih službi i dvije žene su postajale sve izolovanije od svijeta. Otkrila je kako se nije kupala od 2006. godine. – Moj život je gori od života mačke, mačke imaju više prava. Ja kao da više ni ne postojim.

Ja sam živući mrtvac – rekla je šokiranim policajcima. Dodala je da treba posao i pasoš. Priznala je da se ne snalazi najbolje u vanjskim svijetu, ali oni koji su je vidjeli kazali su kako ne izgleda kao da je proteklih 26 godina previše uticalo na njenu psihu. Tovarnov je rekao: “Nadežda je sama došla u moj ured. Htjeli smo je nahraniti, pripremili smo joj sendviče, ali ona nije htjela ništa. Međutim, ona nije luda.” Prema pisanjima lokalnih medija, kći nije sigurna kako funkcioniše vanjski svijet i nije uspjela otići u bolnicu s majkom koja je hospitalizovana.

Mediji ne pišu kako se i zbog čega majka razboljela. Mještani su za medije komentarisali izgled 42-godišnjakinje. Sveta Yarosheva je rekla: “Ima tako lijepo lice, žao mi je zbog nje.” Nikita Pavlov je dodala: “U 42. godini još uvijek izgleda mlado, uprkos uslovima.”

Video pogledajte OVDJE.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79