Voda u Vogošći nije za pića ali ni za kupanje!

Ispitani uzorak vode, na osnovu rezultata izvještaja o mikrobiološkom ispitivanju zbog prisustva bakterije Escherichie coli i ukupnog broja kalifornih klica, nije zdravstveno ispravan

U sklopu redovne mjesečne analize higijenske ispravnosti vode na lokalnim vodovodima u općini Vogošća, Zavod za javno zdravstvo KS-a uzeo je uzorak vode sa lokalnog vodovoda Krivoglavci.

Nakon detaljne analize uzetog uzorka vode, ustanovljeno je da voda nije zdravstveno ispravna, piše Oslobođenje.

– Ispitani uzorak vode, na osnovu rezultata izvještaja o mikrobiološkom ispitivanju zbog prisustva bakterije Escherichie coli i ukupnog broja kalifornih klica, nije zdravstveno ispravan. Takva voda je epidemiološki rizična po zdravlje korisnika i nije za piće.

Također voda u kojoj su prisutne navedene bakterije nije ni za ličnu higijenu, kao ni za higijenu posuđa u kojem se hrana priprema i distribuira.

S obzirom na to da ovakva voda nije za upotrebu, mole se korisnici da je ne upotrebljavaju sve do obavijesti o higijenski ispravnoj vodi, koju će dostaviti Zavod za javno zdravstvo KS-a, naveli su iz Općine Vogošća.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79