Voditeljica Direkta poslala žestoku poruku Plenkoviću i oduševila gledatelje

Na konferenciji za medije održanoj u ponedjeljak, hrvatski premijer Andrej Plenković okomio se na medije koje je optužio da su ponižavali HDZ-ove kandidate tijekom izborne kampanje te je dodao kako su kandidatu Davoru Filipoviću pojedini mediji namjerno krivo pisali i izgovarali ime.

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba doživio je bezobrazluk i divljaštvo. Pojedini voditelji na televizijama Nova TV i RTL namjerno su mu, kao slučajno, govorili ime ne bi li ga dezavuirali, kazao je Plenković između ostalog.

Na njegove optužbe odgovorila mu je sinoć urednica i voditeljica RTL Direkta Mojmira Pastorčić.

E sad. Ako niste uspjeli iščitati što je premijer mislio, jedan od tih bezobraznih pristranih divljaka – sam ja. Istina je da sam jednom prilikom slučajno, rekla Vinko umjesto Davor. Iz aviona je očito da je to bio lapsus, za koji sam se odmah ispravila, čak i ispričala. S time da je to bilo svega tri tjedna nakon što je HDZ predstavio svog dotad prilično nepoznatog kandidata za gradonačelnika. A druga netočna stvar je da je to bilo namjerno ruganje njemu u lice, točno je da gospodin Filipović tada uopće nije bio gost u studiju, rekla je Mojmira Pastorčić.

Plenkovićev napad na medije osudilo je i Hrvatsko novinarsko društvo (HND).

Plenković je i dalje uvjeren u urotu, ali izgleda nije problem u tome što sam ja rekla Vinko, nego je problem što su Filipovića navodno svi zvali Damir. Međutim, postoji još jedan ljevičar koji je bezobrazan i ruga se u lice Filipoviću. To je HDZ-ov Branko Bačić koji se također, i to još puno gore, zabunio kada je spominjao Filipovića, kazala je Mojmira i podsjetila kako je Bačić Filipovića nazvao dva puta Tomašević.

Dodala je kako ni RTL-ovi analitičari nisu premijeru po volji.

Umjesto Puhovskog, kojeg je protjerao s RTL-a Milanović, sad su angažirali Lalića, kojem daju pare ne bi li dva dana prije izbora gadio Filipovića na najgori mogući način. To nisu nepristrani mediji. To su plaćenici, zaduženi da gade jednu političku opciju. To je sve istina, rekao je Plenković, prenosi Index.

Nisam čula za praksu da se televizijske kuće moraju pravdati premijeru zašto uzimaju kojeg analitičara. Ali, da. Krešo Macan i Dražen Lalić gostovali su u Direktu, i istu večer kada su se na RTL-u sučelili kandidati prije prvog kruga. Tu večer, Davor Filipović, kontinuirano je prekidao Tomislava Tomaševića, da ga je i voditeljica sučeljavanja opominjala. A ako vas sjećanje služi, HDZ-ov kandidat u prvom je krugu Tomaševića napadao da nikada ništa nije radio, da se bori za prvo zaposlenje, da dobiva milijune iz inozemstva, i zapravo započeo ono što je Miroslav Škoro nastavio u drugom krugu, dodala je Mojmira.

Ovo je bio Lalićev komentar.

Nemaju ga na čemu napasti i onda spominju da je bio aktivist. A treba biti ponosan da je aktivist. On je bio aktivist i njemu govoriti da nema radnog staža a to je bez osnove, to su riječi očajnika. A Filipović koji nema elementarne pristojnosti on prekida i napada suparnika i on je toliko loš izbor HDZ-a da HDZ izgubi bar 100 glasova kad otvori usta. Jedini način da on uđe u drugi krug je slabost suparnika, kazao je Lalić.

Na premijerovu žalost ovo se pokazala kao točna analiza. Filipović, za kojeg premijer kaže da je briljantan i superioran, ne da nije ušao u drugi krug, nije bio ni treći, nego četvrti u prvom krugu. A Plenkoviću za to što je za Zagreb i Split odabrao kandidate koji ne mogu pobijediti, nije kriv ni Bačić ni Lalić ni RTL ni ja – nego on sam.

Mojmira odgovorila premijeru: Nismo pristrani i nismo se rugali Davoru Filipoviću. A za odabir kandidata koji ne mogu pobjediti nismo krivi ni RTL ni Lalić ni ja, nego sam Plenković

Mojmira odgovorila premijeru: Nismo pristrani i nismo se rugali Davoru Filipoviću. A za odabir kandidata koji ne mogu pobjediti nismo krivi ni RTL ni Lalić ni ja, nego sam Plenković

Posted by RTL Direkt on Ponedjeljak, 31. May 2021.

A Dražen Lalić kojeg premijer ove države naziva plaćenikom je profesor na Fakultetu političkih znanosti, koji predaje političku komunikaciju i izborne kampanje i stručnjak je u tom području. A plaćen je, kao što je normalno u svim medijima na cijelom svijetu, honorirati nekoga tko vam je službeni komentator izbora. S time da nigdje u svijetu, osim u zemljama koje nemaju demokraciju, nije normalno prozivati komentatore jer govore što vladajućima ne odgovara, poručila je Mojmira.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79