Vođa „škaljarskog klana“ protivi se izručenju Crnoj Gori

Odbrana Jovana Vukotića (38) žalila se na odluku Višeg suda u Beogradu kojom je utvrđeno da su ispunjene pretpostavke za njegovo izručenje Crnoj Gori, jer se Vukotić protivi izručenju.

Crna Gora Vukotića traži zbog sumnje da je učestvovao u tri pokušaja likvidacije u Kotoru 2016. godine i vjeruje da je visokorangirani pripadnik “škaljarskog klana”.

Na rješenje Višeg suda žalbu je uložila njegova advokatica Zora Dobričanin-Nikodinović. O žalbi će odlučivati Apelacioni sud u Beogradu.

Nakon pravosnažnosti sudskog rješenja, konačnu odluku o izručenju donosi ministar pravde Srbije.

Odlučujući o molbi Crne Gore, Viši sud u Beogradu donio je 26. septembra rješenje kojim se utvrđuje da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje Vukotića pravosudnim organima Crne Gore radi vođenja krivičnog postupka pred Višim sudom u Podgorici. Tereti se za krivična djela teške likvidacije u pokušaju i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

Ovaj Kotoranin u Srbiji izdržava kaznu od 15 mjeseci zbog posjedovanja falsificiranih pasoša, a kazna mu istječe u decembru.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79