Vogošćanska petlja se raspetljava

Jedan od ključnih projekata za općinu Vogošća, kojim se djelimično rješava pitanje saobraćajnih gužvi koje već duže opterećuju ovo naselje, zasigurno jeste rekonstrukcija i izgradnja raskrsnice u kružni tok na magistralnoj cesti M18, na Vogošćanskoj petlji, kojom se ulazi u Vogošću iz pravca Zenice i Tuzle.

Nepredviđeni poslovi vezani za izmještanje instalacija dva dalekovoda niskonaponske elektromreže doveli su do probijanja ugovorenog roka vezanog za okončanje radova, no radnici firme „Bosman“ čine izuzetne napore da ovaj posao okončaju do kraja ove građevinske sezone.

Objektiv našeg fotoaparata ulovio ih je danas u trenutku dok vrše završne radove vezane za postavljanje ivičnjaka i trasiranje kolovozne konstrukcije. Naziru se konture budućeg kružnog toka te se tako Vogošćanska petlja polako ”raspetljava”.

Ovaj projekt je od izuzetnog značaja za cijeli Kanton Sarajevo. Otud je za njegovu realizaciju Vlada Kantona Sarajevo izdvojila više od milion maraka.

Gradnjom ove raskrsnice s kružnim tokom i onih koje bi se trebale graditi na raskršću ulica Igmanska i Spasoje Blagovčanina kod hotela „Sunce“, na prilazu staroj industrijskoj zoni kod „Energopetrolove“ benzinske pumpe u ulici Igmanska i na Kobiljoj Glavi, pomoći će da se saobraćajni kolaps ublaži do trenutka izgradnje Prve transverzale kao trajnog rješenja ovog pitanja, prenosi Avaz

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79