Vojin Mijatović najavio obilježavanje Dana državnosti u Banjoj Luci pa mu hotel “Bosna” otkazao rezervaciju

U Banjoj Luci će biti održana svečana akademija povodom Dana državnosti 25. novembra.

Ovo je priredio Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a, zajedno s Gradskim odborom ove stranke.

“Dragi moji sugrađani, bliži nam se dan Državnosti Bosne i Hercegovine. U vremenu kada je grijeh izjasniti se kao Bosanac i Hercegovac u sopstvenoj zemlji, mi želimo poslati poruku mira i zajedništva“, napisao je, između ostalog, jučer Mijatović.

Međutim, samo dan nakon najave hotel u kojem je svečana akademija planirana otkazao je rezervaciju sale.

Mijatović je danas kazao da je obaviješten od Hotela Bosna u Banjoj Luci da mu otkazuju rezervaciju sale zbog političkih pritisaka.

“Upravo sam obaviješten od strane Hotela Bosna gdje smo u četvrtak trebali održati svečanu akandemiju povodom Dana državnosti BiH da moraju otkazati saradnju jer ne smiju podržavati Dan državnosti BiH zbog političkog pritiska i poziva koji su imali od sinoć. Ljudima iz Hotela Bosna se zahvaljujem i svjestan sam da su pod pritiskom“, napisao je Mijatović.

Dodaje da će pronaći novu lokaciju za održavanje akademije.

“Obavještavam sve pozvane da ćemo do sutra pronaći novu lokaciju za svečanu akademiju, ukoliko i drugi ne budu smjeli zbog pritiska akademija će se održati u prostorijama SDP BiH u Banja Luci. Fašizam u 2021. godini nažalost živi u Banja Luci, pljujete po tekovinama ZAVNOBiH-a i sopstvenoj zemlji neka vam je na čast!

Sami znate da sa mnom i nama u SDP BiH pritisak ne prolazi, svečana akademija će se održati 25.11.2021. u 18.00h pa možete i policiju režimsku poslati slobodno. Vidimo se na Dan državnosti BiH!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79