Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a i član Pokreta za državu: Glasat ćemo protiv Zakona o nepokretnoj imovini

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a i član Pokreta za državu oglasio se na svom Facebook profilu uoči sjednice NSRS koja bi se trebala održati u utorak. Kako navodi Mijatović, jedna od tački dnevnog reda je Zakon o nepokretnoj imovini.

 

Na sjednici Narodne Skupštine RS koja je planirana za utorak predložen je i Zakon o nepokretnoj imovini koji se koristi za funkcionisanje javne vlasti po hitnom postupku.

Bez dileme pošto se radi o još jednom ataku na imovinu države Bosne i Hercegovine bez usaglašavanja na nivou države, najavljujem da će poslanici Pokreta za državu glasati protiv ovog zakona. Pitanja državne imovine može regulisati samo Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine, shodno presudama Ustavnog suda BiH.

Ukoliko isti zakon dobije podršku najavljujem da ćemo pokrenuti postupak zaštite vitalnog nacionalnog interesa putem naših delegata u Vijeću naroda RS.

Apsolutno smo za saradnju i razvoj svakog pedlja naše države, ali nikad nećemo podržati rješenja koja se zajednički ne usaglase na nivou države BiH – napisao je Mijatović na Facebooku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79