Vojin Mijatović u septembru najavio otvaranje Pandorine kutije

Potpredsjednik SDP – a BiH Vojin Mijatović u septembru je najavio otvarane Pandorine kutije u BiH. Tvrdi da ništa neće biti isto, sa željom da njegova stranka konačno krene putem za preuzimanje vlasti.

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

Još desetak dana i prolaze odmori, festivali, koncerti, odlaze turisti, odlaze naši ljudi koji ne žive u BiH, vraćaju se svi koji su mogli da priušte odlazak na more, a vraća se i korona.

Malo smo odahnuli i nekako ovih ljetnjih mjeseci pobjegli od sopstvene realnosti.

Sada se valja suočiti sa našim stvarnim životima, deficit u budžetima, korupcija, kriminal, nacionalizam i fašizam, nepotizam i nesposobnost, letargija i masovni odlazak stanovništva iz zemlje, jednom riječju totalna katastrofa.

Mnoge stvari će tek sada izaći na površinu, mnogo lomova nas čeka. Bez dileme treba nam velika promjena. Ja sam spreman samo na jednu opciju, da poginemo narednu godinu od posla, preuzmemo vlast, uradimo teške reforme i budemo spremni da za četiri godine izgubimo vlast, al građanima ostavimo sistem i sređenu državu.

Ovoj zemlji treba promena sistema, a ne samo smjena vlasti! Septembar donosi otvaranje pandorine kutije više ništa neće biti isto!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79