Vojin Mijatović: Više nemam dilemu da se nešto ozbiljno iza brda valja

Federalni ministar razvoja poduzetništva i obrta, Vojin Mijatović, izazvao je raspravu svojom nedavnom objavom na društvenim mrežama u kojoj je analizirao nedavno izrečene riječi Vuka Draškovića u emisiji kod Senada Hadžifejzovića na Face TV-u.

Mijatović je istaknuo kako su Draškovićeve riječi izazvale njegovo dublje razmišljanje, upućujući na Dejtonski mirovni sporazum i njegovu primjenjivost u trenutnoj situaciji Bosne i Hercegovine.

U svojoj objavi, Mijatović je citirao Draškovića koji je iznio teoriju prema kojoj bi eventualni ratni obračuni u BiH doveli do prestanka važenja Dejtonskog sporazuma i otvorili put pregovorima o novom mirovnom sporazumu. Ova teorija, prema Mijatoviću, izgledala je na prvi pogled kao nešto nevjerojatno, ali su ga mnoge povezane stvari i događaji potaknuli da je shvati ozbiljno.

“Kad je BiH u pitanju, na snazi je Dejtonski mirovni sporazum, s osvrtom na “mirno”. Kada bi hipotetički došlo do ratnih obračuna u BiH, pa makar trajali dan ili sedam dana, taj sporazum bi prestao vrijediti i počeli bi pregovori o novom mirovnom sporazumu.
Isprva sam mislio da je ovo ludo, ali kada su mnoge stvari i događanja povezane ova teorija ima smisla.

Rezolucija o genocidu u Srebrenici je civilizacijska potreba i nema rasprave, ali vidim da se ovih dana mnogi domaći “likovi” drže nje, iako jedini ljudi koji su to zaslužili su Adis Ahmetović i Jasmina Hostert koji su svojim radom i zalaganjem pokrenuli i izgurao cijelu priču preko Njemačke.

Izborom nove vlade Srbija je definitivno pokazala da se zvanično okreće desno prema Rusiji i Kini i to će definitivno zakomplicirati odnose u regionu.

Znači više nemam dilemu da se iza brda nešto ozbiljno događa, bilo da je riječ o ovoj teoriji Vuka Draškovića ili nečemu sličnom ne znam, ali je vrlo simptomatično da se sve događa iznenada u isto vrijeme.

Naravno da domaći klonovi ne mogu vidjeti širu sliku ali kao i svi klonovi samo čuče jedni druge u svom ribnjaku, radi svakodnevnog aplauza svaki od svojih klonova.

Rezolucija o Srebrenici ni u jednom segmentu ne stavlja kolektivnu krivicu za srpski narod, a zašto politika u Beogradu i Dodik tvrde suprotno uprkos činjenici da svi znamo čitati ostaje da vidimo.

️Nešto se dešava preko brda i da se razumijemo ne vjerujem nikome van BiH, ali nikome, vjerujem samo u građane Bosne i Hercegovine u sve nas koliko ih ima”, napisao je ministar Mijatović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79