Vojislav Šešelj: Zabraniti izložbu “Duša Srebrenice” i krivično goniti organizatore

Srpska radikalna stranka, na čijem čelu je osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj, traži od nadležnih organa da zabrane izložbu “Duša Srebrenice”, koju u Beogradu organizira nevladina organizacija Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR).

– Organizovanjem ove izložbe podržava se teza o genocidu u Srebrenici koju promoviše Inicijativa mladih za ljudska prava – kažu iz Srpske radikalne stranke.

Zločinac Šešelj smatra da svi “državni organi moraju da vode računa o nacionalnim interesima, a prevashodni nacionalni interes jeste sprečavanje širenja teze o genocidu u Srebrenici”.

Već ranije su iz njegove stranke predlagali izmjene Krivičnog zakonika i inkriminisanju javnog iznošenja tvrdnji da se u Srebrenici desio genocid.

– Genocida nije bilo i svako ko tvrdi drugačije mora krivično da odgovara – smatra osuđeni ratni zločinac Šešelj.

Osim toga, stav Srpske radikalne stranke je da se zabrane sve nevladine organizacije koje javno podržavaju stav o genocidu u Srebrenici, kao i druge stavove koji su u suprotnosti sa nacionalnim interesima Srba, navode radikali u saopćenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79