Vojnik OSBiH bio diler, pokrenut postupak protiv njega

Ministarstvo odbrane i Oružanih snaga BiH pokrenuli su postupak za utvrđivanje disciplinske i krivične odgovornosti pripadnika Oružanih snaga BiH Nemanje Tripkovića (28) iz Foče, koji je lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.

“Zajednički štab OS BiH je danas zaprimio obavijest Operativnog centra Istočno Sarajevo MUP-a RS, o tome da je pripadnik Oružanih snaga BiH lišen slobode zbog navedene sumnje. Odmah po prijemu obavijesti, nadležni u MO i OS BiH su pokrenuli istražne radnje iz svog domena djelovanja, a radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica vezanih za ovaj slučaj”, naveli su iz Ministarstva odbrane BiH.

Kako navode ukoliko se utvrdi da je vojno lice povrijedilo odredbe važećih zakonskih i podzakonskih propisa, ono će, u skladu sa stepenom prekršaja, biti adekvatno sankcionisano.

“Oružane snage BiH oštro osuđuju svaki oblik neprimjerenog ponašanja pripadnika OS BiH, koje dovodi do povrede odredaba Etičkog kodeksa ponašanja te narušavanja ugleda Oružanih snaga BiH. Od svih pripadnika OS BiH se traži i očekuje da iskažu najveći stepen profesionalizma, moralnog i odgovornog ponašanja tokom obavljanja svojih profesionalnih, ali i svakodnevnih obaveza”, zaključuju u pomenutom ministarstvu.

Podsjetimo, Nemanja Tripković (28) iz Foče lišen je slobode nakon što je policija u Palama kod njega pronašla 5,25 kilograma marihuane.

Policija je lišila slobode i Slobodana Samardžiju iz Sokoca za kojeg se sumnja da mu je prodao drogu, a koji je odranije poznat po krivičnim djelima.

Kako je saopšteno iz PU Istočno Sarajevo, juče su u mjestu Ljubogošta kontrolom automobila fijat kojim je upravljao N.T. pronašli drogu.

Policija je uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, a na osnovu naredbe Osnovnog suda u Sokocu, izvršila pretres automobila.

Tom prilikom kod njega su pronašli i oduzeli pet paketa omotanih providnom folijom s marihuanom, ukupne mase 5,25 kilograma istakli su u PU Istočno Sarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79