“Vojska Srbije može uspješno da brani i odbrani srpski narod”

Ovo se pomno prati u Republici Srpskoj i veoma smo ponosni na uspjeh koji je ovdje pokazan, rekao je Dodik nakon prikaza sposobnosti Vojske Srbije na aerodromu u Batajnici

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je, nakon prikaza sposobnosti Vojske Srbije na aerodromu u Batajnici, “da je nemjerljiv napredak koji pokazuje da Vojska Srbije može uspješno da brani i odbrani srpski narod i Srbiju”.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Dodik je rekao da je vježba “Štit 2022” praktičan prikaz kako je napredovalo opremanje i borbena gotovost Vojske Srbije.

– Počastvovan sam pozivom da budem ovdje prisutan i mogu da posvjedočim da ono što smo vidjeli prije samo osam ili 10 godina, kada se moralo sa resursima koji su preostali praviti prikaze. Danas imamo sasvim jedan novi nemjerljiv napredak koji pokazuje da Vojska Srbije može da uspješno brani i odbrani naš narod, Srbiju i da na taj način, i pokazujući ovakvu spremnost, može da bude faktor odvraćanja od bilo kakve pomisli da kao nekada ponovo bude gađana – rekao je Dodik.

On je zahvalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ministru odbrane Nebojši Stefanoviću, načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Milan Mojsiloviću za organizovanje prikaza.

– Ovo je zaista nešto što svima nama Srbima, gdje god živimo, puni srce. Ovo se pomno prati u Republici Srpskoj i veoma smo ponosni na uspjeh koji je ovdje pokazan – rekao je Dodik.

U prikazu je učestvovalo više od 1.000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, više od 300 sredstava naoružanja i vojne opreme i 40 vazduhoplova, a premijerno je predstavljen i najnoviji kineski raketni sistem srednjeg dometa.

Učestvovalo je više od 1.000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, više od 300 sredstava naoružanja i vojne opreme, 40 vazduhoplova

Na Vojnom aerodromu “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović” u Batajnici održan prikaz sposobnosti Vojske Srbije “Štit 2022”, kojem, osim vojnog vrha Srbije, prisustvuju i predsjednik Aleksandar Vučić i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

U prikazu je učestvovalo više od 1.000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, više od 300 sredstava naoružanja i vojne opreme, 40 vazduhoplova, a prvi put je predstavljen i najnoviji kineski raketni sistem srednjeg dometa, prenosi RTRS.

Riječ je o najnovijem naoružanju Vojske Srbije koje će biti u sistemu protivvazdušne odbrane i zahvaljujući kojem će vazdušni prostor Srbije biti u potpunosti obezbijeđen i siguran.

U okviru prikaza izveden je helikopterski desant, a vježba je završena vazduhoplovnim defileom i demo-skokom pripadnika 63. padobranske brigade.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79