Vojska Srbije na granici sa Kosovom postavila topove i haubice dalekog dometa

Vojska Srbije je danas u blizini administrativnog prijelaza Jarinje, odnosno granice s Kosovom, stacionirala nekoliko topova i haubice dalekog dometa, piše Nova.rs. Postavljanje artiljerije je uslijedilo nakon što se Milan Mojsilović, načelnik Glavnog Stožera Vojske Srbije, sinoć hitno uputio k Raški.

“Zadaci koje je dobila Vojska Srbije i ja kao načelnik, bit će u potpunosti provedeni i realizirani kao takvi. Situacija je dolje složena, kompleksna, zahtijeva prisustvo Vojske Srbije duž administrativne linije i u narednim periodima Vojska Srbije, kao prag mira i stabilnosti, bit će usmjerena ka izvršenju, piše Hina.

Raspolažemo svim informacijama detaljno. Morate znati da će poduzete mjere i dobiveni zadaci biti u potpunosti ispunjeni”, kazao je Mojsilović za Pink.

Podsjetimo, načelnik Glavnog stožera Vojske Srbije (VS) general Milan Mojsilović izjavio je jučer navečer, nakon vijesti o rafalnoj pucnjavi na sjeveru Kosova, da je na administrativnoj granici Srbije s Kosovom neophodno prisustvo VS-a, ne navodeći više detalja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zubin Potok INFO (@zubinpotokinfo)

Kosovski mediji na srpskom i albanskom različito su ranije sinoć izvijesti o rafalnoj pucnjavi kod Zubinog Potoka na sjeveru Kosova. Portal Kosovo online naveo je da je do pucnjave došlo kad su “specijalci kosovske policije pokušali ukloniti barikade” na jednoj od lokalnih cesta u općini Zubin Potok.

Prištinska Koha pak tvrdi da su lokalni Srbi napali pripadnike međunarodnih snaga (KFOR), a KFOR je za taj portal kasnije potvrdio pucnjavu “u blizini svoje ophodnje”, ali ne i napad. Kosovska policija demantirala je navode medija u Beogradu “o bilo kakvim sukobima s policijom u Zubinom Potoku”.

“Situacija je složena, kompleksna, zahtijeva prisustvo vojske duž administrativne linije i u narednom periodu vojska će biti usmjerena ka izvršenju zadataka”, rekao je za provladinu komercijalnu TV Pink načelnik GS VS-a, general Milan Mojsilović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79