Vojska Srbije od večeras u najvišem stepenu pripravnosti: Podignuta borbena spremnost svih jedinica MUP-a

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić naložio je podizanje borbene spremnosti jedinica MUP-a.

– Shodno naređenju predsjednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske i oružanih snaga Srbije, naložio sam podizanje pune borbene spremnosti svih jedinica MUP-a, Žandarmerije, SAJ i policijske brigade. Koliko odmah da se stave pod komandu načelnika generalštaba i zauzmu položaje predviđene operativnim planom – rekao je Gašić.

Podsjećamo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se večeras na Instagramu gdje rekao da će preduzeti sve mjere da “zaštiti naš narod, poslije odluke Prištine da podigne borbenu spremnost”.

Predsjednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić naredio je da Vojska Srbije bude u najvišem stepenu borbene spremnosti, izjavio je večeras ministar odbrane Srbije Miloš Vučević.

– Predsjednik Srbije kao vrhovni komandant je večeras naredio da Vojska Srbije od noćas bude u najvišem stepenu borbene spremnosti odnosno pripravnosti do nivoa upotrebe oružane sile, odnosno oružanog potencijala Vojske Srbije – rekao je Vučević za Tanjug.

Kako je naveo, “to nas podiže na najviši nivo do akcije koji sprovodi Vojska Srbije čuvajući teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i štiteći sve građane Srbije i sprječavajuči progrom i teror nad Srbima ma gdje žive”.

– Nema razloga za paniku ali ima za zabrinutost. Srbija je jedina spremna da pregovara, druga strana samo diže tenziju sa ciljem sa očisti teritoriju od Srba. Nas brine blaga reakcija međunarodne zajednice na uzrok, odnosno ono što je dovelo do ovoga – rekao je Vučević.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79