Voz naletio na mladića, prevezen u UKC RS

 

Putnički voz večeras je udario pješaka koji se kretao prugom između stanica Banja Luka i Ramići, saopšteno je iz “Željeznica RS”.

Povrijeđeni je prevezen u Univerzitetski klinički centar RS.

Do nesreće je došlo u 19.33 sati. Mašinovođa je ugledavši mlađeg pješaka kako se kreće prugom davao zvučne signale upozorenja i počeo da koči, ali pješak je nastavio kretanje i voz ga je udario.

-Na lice mjesta, po prijavi događaja, odmah su izašle nadležne službe Hitne pomoći i Ministarstva unutrašnjih poslova RS, kao i Komisija za vanredne događaje „Željeznica RS” – dodaje se u saopštenju.

Mašinovođa je na licu mjesta alkotestira i utvrđeno je da nije bio pijan.

Željeznički saobraćaj na relaciji Banja Luka– Bosanski Novi bit će uspostavljen nakon završenog uviđaja.

Željeznice apeluju na stanovništvo koje se kreće ili živi u blizini pruge, da bude maksimalno odgovorno i oprezno prilikom prelaska preko pruge, te podsjećaju da neovlašteno kretanje prugom nije dozvoljeno, da na taj način ugrožavaju lični život, kao i sigurno funkcionisanje željezničkog saobraćaja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79