Vozač autobusa koji se zapalio u Sarajevu javio da mu vozilo nije uredu, ipak pušten u promet?

Vozač autobusa koji se zapalio u Sarajevu javio da mu vozilo nije uredu, ipak pušten u promet?


U petak se kod RTV doma zapalio autobus Centrotransa, odnosno kablovi u motoru vozila, a vozač koji je taj dan bio zadužen za njega je ujutru prije kretanja prijavio da je pokvaren.

Sudeći prema službenoj Viber prepisci Centrotransa naziva “Ilidža – Čengić Vila” vozač je ujutru u 5:33 sati obavijestio da u autobusu 808 “nešto puca u motoru” i izbacuje vatru na auspuh.
S obzirom na to da je vozilo ipak pušteno u promet, na kraju je i došlo do zapaljenja u 9:50 sati dok je prevozio putnike u gradskom saobraćaju. Srećom niko nije povrijeđen.

Iz Centrotransa su nam potvrdili da provjera to jutro jeste provedena kod predmetnog autobusa te da je to uobičajena procedura, ali da nam više informacija zašto je pušten u promet uprkos tome što je pokvaren, mogu odgovoriti nakon provedene interne procedure.

“U ovome trenutku provodimo internu provjeru svih provedenih procedura i komunikacija između voznog i radioničkog osoblja, dok smo za utvrđivanje stvarnog uzroka topljenje kablova i pojave dima u prostoru za motor angažirali sudskog vještaka. Nakon što dobijemo kompletne nalaze o rezultatima istih obavijestit ćemo javnost”, odgovorila je za Klix.ba portparol Centrotransa Borislava Purković.

Odgovor na pitanje da li su znali za to da je autobus pokvaren tražili smo još u petak, no iz Centrotransa nam nisu željeli odgovoriti dok im ne pošaljemo dokaz da ih je vozač obavijestio o kvaru. To smo i uradili odmah, a nakon što smo im dostavili dokaz, naš izvor nam se javio da kaže kako je nekoliko vozača izbačeno iz Viber grupe čiji screenshot prepiske smo im poslali.

Centrotrans je na naš upit odgovorio tek danas, a na telefone se nisu javljali ni portparolka niti direktor Vedad Smailhodžić.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija