Vozač automobila koji je udario dijete tvrdi: Djevojčica je istrčala na cestu, odmah sam stao

U saobraćajnoj nesreći koja se jučer u 18:15 sati dogodila na kolovozu raskrsnice ulica 31. juli i kraka iste u sarajevskoj općini Vogošća povrijeđeno je četverogodišnje dijete.

Djevojčicu je udario Passat, kojim je upravljao A. D. (36) iz Vogošće.

Portalu „Dnevnog avaza“ javio se vozač Passata, ispričavši šta se zapravo desilo.

– Potresen sam jer otkako se ovo desilo nisam spavao. Dolaskom u ulicu primijetio sam djevojčicu koja je istrčala na put. Bila je sama, nije joj bilo roditelja. Odmah sam usporio, a kada sam prišao blizu jedna od komšinica uzela je dijete oko struka i sklonila je prema ogradi pored puta. U tom momentu, ja sam krenuo dalje, prošao sam ih i začuo udar – ispričao je.

Kako kaže, odmah je stao i izašao iz vozila.

– Stao sam i vidio djevojčicu kako ustaje. Komšinica mi je odmah kazala da joj se djevojčica istrgla iz ruke. Odmah sam se ponudio da je odvezem u Hitnu pomoć, međutim oni su je odvezli. Njene roditelje poznajem jer smo komšije. Djevojčica će dva do tri dana ostati u bolnici – dodao je vozač za Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79