Vozač busa priznao da je zaspao za volanom

Zamjenik općinskog državnog odvjetnika Slavko Pranjić obavio je očevid na mjestu nesreće kosovskog autobusa koji je sletio s autoceste A3 u blizini Slavonskog Broda te je iznio nove pojedinosti o toj tragediji u kojoj je poginulo najmanje 10 osoba, a ozlijeđeno je njih više desetaka.

– Prema do sada utvrđenim činjenicama, radi se o slijetanju autobusa na travnatu bankinu s južne strane kolnika. Autobus je prometovao iz Frankfurta u Prištinu, prometnog prijevoznika Deva Tours sa sjedištem u Prištini, rekao je Pranjić, kako ga je citirao Dnevnik.hr.

Dirljiva poruka sina vozača koji je poginuo kod Slavonskog Broda: Zagrlio sam te, ali premalo…

– Vozač autobusa je zatečen na mjestu događaja, u međuvremenu je uhićen. Obavljen je očevid, poduzimaju se druge dokazne radnje za pokretanje kaznenog postupka, istaknuo je Pranjić.

Za sada imamo informaciju da se radi o 10 smrtno stradalih osoba i 23 teško ili lakše tjelesno ozlijeđenih, rekao je.

– Vozač je uhićen pod sumnjom da je upravljao motornim vozilom na način da se nepropisno kretao, nije koristio prometnu traku već je došlo do slijetanja. O tome koji su uzroci slijetanja, za sada ne možemo govoriti, dodao je Pranjić.

– Iskazao je da je na trenutak zaspao, no to ćemo sve naknadno utvrđivati, dodao je Pranjić.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79