Vozač Forda u Tuzli nepropisno parkirao i dobio pismo ispod brisača: Kad si otišao iz Bosne za obećanu Njemačku…

Svjedoci smo čestih kršenja saobraćajnih propisa u našoj zemlji, a najučestalije je nepropisno parkiranje.

Vozač automobila Ford njemačkih registarskih oznaka parkirao je svoje vozilo na trotoaru u tuzlanskom naselju Sjenjak, a jedan nepoznati građanin ga je uslikao te mu za brisač na šoferšajbni zakačio pismo koje prenosimo u cijelosti.

– Seljačino! Kad si otišao iz Bosne za obećanu Njemačku, vjerovatno si mislio da je i dan-danas ovo “divlji zapad”, tj. mislio si da ćeš dolaskom na tvoj cijenjeni “urlaub” ili ti ga odmor, zateći stanje od prije 20-30 godina pa da parkiraš gdje ti je ćeif, uključujući trotoare, te blokiranje silaza za auta, dostavna vozila, a najbitnije za invalide, majke s kolicima i osobe s drugim pomagalima, kao i stare i iznemogle osobe koje te moraju obilaziti jer si parkirao na nepropisnom mjestu. E pa, “seljo”, nije ni prije 30 godina tako moglo, jer se kažnjavalo. Kažnjava se i danas, pa se baš pitam da li bi tako parkirao i u Njemačkoj il’ znaš da bi ti i sama pomisao na taj bezobrazluk izbila 500 eura iz džepa. Seljačino jedna – stoji u pismu.

Crna hronika / Foto Tuzlanski

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79