Vozač gradonačelnika Mostara napao novinara Oručevića

Napad na aktivistu Mreže NVO i novinara Huseina Oručevića, na parkingu iza Gradske vijećnice u Mostaru, izvršio je lični vozač gradonačelnika Ljube Bešlića, tvrde u saopćenju iz inicijative Pravo na grad objavljenom na njihovoj Facebook stranici.

– Otišli smo u PU Mostar i prijavili da je napadač na Huseina Oručevića lični vozač gradonačelnika Ljube Bešlića – javili su iz spomenute inicijative.

Na ovaj potez su se odlučili, kažu iz budući da ni devet dana od napada na Huseina Oručevića nadležni u PU Mostar nisu uspjeli identificirati napadača, a imali su na raspolaganju i snimak s video nadzora i najmanje dva svjedoka.

loading...

– Mi smo odlučili pomoći istrazi i otkriti identitet te osobe. Gospodin Ivan Zovko je ničim izazvan, javno vrijeđao i prijetio da će polomiti ruke i noge Oručeviću, te uputio i niz vulgarnih uvreda koje nisu za javnu objavu, te vodom uništio diktafon – naveli su.

U PU Mostar je danas obavljeno dodatno saslušanje, ali i prepoznavanje napadača.

Sve se dogodilo 18. juna na parkingu Gradske vijećnice, a policija devet dana nije uspjevala da identificira napadača.

Oručević je u fokus javnosti došao početkom ove godine kada je Mreža Naše društvo otkrila seriju nelagalnosti u poslovanju mostarskih vlasti, a posebno kad su prije mjesec dana objavili informacije kako se zataškavaju informacije o otrovnom mulju na prečistačima otpadnih voda.

 

Komentari