Vozač GRAS-a predlaže da aktivisti za “Paradu ponosa” isto voze tramvaje po Sarajevu

Vozač GRAS-a predlaže da aktivisti za “Paradu ponosa” isto voze tramvaje po Sarajevu


Nakon spektakla kojeg kojeg je priredio Red Bull u Sarajevu, vozači GRAS-a izrazili su svoje nezadovoljstvo činjenicom da su nadležne osobe dozvolile vozaču formule da upravlja novim sarajevskim tramvajem.

Dugogodišnji vozač tramvaja Fahrudin Džabija cijeli je slučaj prijavio MUP-u Kantona Sarajevo jer je, kako tvrdi, prekršen zakon.

O tome smo prvi pisali a njegovoj prijavi možete pročitati ovdje.

Vozač GRAS-a prijavio MUP-u osobe koje su dozvolile da vozač formule upravlja tramvajem po Sarajevu

Nakon burne reakcije javnosti, ponovo se oglasio vozač tramvaja Fahrudin Džabija za portal Crna-Hronika.

“Idemo u Evropu ili ne idemo? Pratimo li evropske vrijednosti i standarde. Ili koristimo li Evropu kao švedski stol? (njihovi su tramvaji i njihovo je Sarajevo)

Imam jedan prijedlog za Vladu i rukovodstvo GRAS-a. Ovih dana se podigla velika prašina oko moje prijave protiv osoba koje su prekršile Zakon o saobraćaju i Pravilnik o posadi uposlenika GRAS-a. Pošto kažu da sam svašta nešta, da ne ponavljam šta su mi sve rekli i komentarisali. Ako mogu da se popravim i izvadim.

Uskoro se treba održati “Bh. parada ponosa” pa sam želio da predložim kako da budemo u evropski i svjetskim medijima. Da Sarajevo pokaže kako treba i kako može. Predlažem da naši instruktori voze bar 3 nova tramvaja a na određenim dionicama daju aktivistima da upravljaju tramvajima. Naravno u ,,kontrolisanim sigurnosnim uslovima uz brze upute instruktora. Ti tramvaji će biti okićeni šarenim zastavama (dugine boje).

Pored će šetati naši lijepi, veseli, raspjevani sugrađani svih uzrasta. Naravno tu će biti i predstavnici GRAS-a i Vlade KS. Grasa, Vlade. (ne moraju kao podrška učesnicima) nego kao neko ko promoviše naše tramvaje, naše Sarajevo, evropske vrijednosti koje se sada cijene u svijetu.

Zamislio sam sve medijske kuće i portale sa video zapisima i slikama evropskog Sarajeva.
Ja mislim da nema bolje, jače promocije evropskih vrijednosti. Nadam se da će neko uvažiti moj prijedlog.

ps.nadam se da će sad mnogi zaključiti da sam ja ipak za evropsko i demkratsko predstavljanje Sarajeva.

Glavni zaključak je ,,Da tramvaj može voziti svako”. Ovo je promašaj i ovo je podcjenjivanje svih uposlenika GRAS-a koji voze tramvaj, a ujedno voze građane i turiste Kantona Sarajevo. Da ponovimo tramavaj ne može voziti svako.

ps. Tramvaj ne može voziti svako”, napisao je u svom pismu Fahrudin Džabija.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija