Vozač iz BiH uhapšen nakon nesreće u kojoj je poginulo dijete

Hrvatska policija uhapsila je vozača kamiona nakon teške saobraćajne nesreće u kojoj je u ponedjeljak oko 15.30 časova na auto-putu A1 kod Brinja poginulo dijete.

Policija je jutros saopštila da je obavljen uviđaj te da je utvrđeno da je vozač (47) državljanin Bosne i Hercegovine koji je vozio kamion BiH registracija, te da je iz za sada neutvrđenog razloga prednjim dijelom vozila udario u zadnji dio automobila poljskih registracija u kojem se nalazilo dijete koje je stradalo.

Kako prenosi 24sata.hr, nakon jakog udara kamion se “nasukao” na zadnji kraj automobila i uz zaštitnu ogradu ga gurao više od 150 metara. U trenucima užasnog naleta auto-putem su letjeli dijelovi vozila, a iz putničkog automobila lične stvari, dječja odjeća, lopta se otkotrljala na drugu stranu auto-puta, autosjedalica je odletjela izvan zaštitne ograde…

Zadnji kraj automobila je potpuno smrskan i ostao je prikliješten pod točkovima kamiona. Auto je vozio Poljak (38).

Zbog teških povreda na mjestu nesreće je poginulo dijete (11) koje je bilo putnik u automobilu. Vozač automobila teško je povrijeđen, dok su 40-godišnjakinja i 3-godišnje dijete, takođe putnici iz putničkog automobila lakše povrijeđeni.

“Vozač teretnog vozila je uhićen, te se nad njim provodi kriminalističko istraživanje”, izvijestila je PU ličko-senjska.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79