Vozač iz Sarajeva “pao” na granici: U cisterni krio drogu, oduzeto skoro 300 kilograma marihuane

 

Crnogorska policija, u saradnji sa službenicima Uprave prihoda i carina, spriječila je krijumčarenje skoro 300 kilograma marihuane.

Kako je saopćeno iz tamošnje policije, droga je pronađena u cisterni MAN kojom je upravljao M. M. iz Sarajeva.

– Teretno vozilo – kamion sa cisternom marke MAN, kojim je upravljalo lice M. M. iz Sarajeva, podvrgnuto je skenerskoj kontroli na carinskom terminalu, prilikom koje je u prednjem dijelu cisterne uočen improvizovani štek u kojem su pronađena 54 pakovanja navedene opojne droge težine oko 280 kilograma – saopćeno je iz Uprave policije Crne Gore.

Sarajlija je uhapšen po nalogu državnog tužioca Višeg državnog tužilaštva u Podgorici zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštene priozvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga.

– Uprava prihoda i carina u saradnji sa ostalim nadležnim službama svakodnevno sprovodi aktivnosti na otkrivanju i suzbijanju svih vrsta krijumčarenja, sa posebnim fokusom na otkrivanju nelegalnog prometa akciznih proizvoda i prometa narkotika – navode iz Uprave.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79