Vozač kamiona iz BiH lišen slobode u Njemačkoj. Gazda slagao policiji da će platiti kaznu

Pripadnici njemačke Savezne policije iz Selba, koji se nalazi u pograničnom pojasu sa Češkom lišili su slobode vozača kamiona iz Bosne i Hercegovine nakon što je na graničnom prelazu Schirnding utvrđeno da za njim postoji nalog za lišenje slobode.

Naime, prema saopštenju Savezne policije, 35-godišnji vozač je prekontrolisan na prelazu Schirnding. Tu je utvrđeno da je javno tužilaštvo Thiersheima izdalo nalog za njegove lišenje slobode zbog ranije nezgode.

U samom početku, poslodavac vozača iz BiH je obećao policiji da će preko instant transfera prebaciti novac za kaznu kako bi njegov zaposleni nastavio put.

Međutim, očigledno je došlo do nekog nesporazuma jer poslodavac i nakon višesatnog čekanja nije uplatio novac. Policajcima nije preostalo ništa drugo nego da vozača iz BiH sprovedu u zatvor.

“Vidno razočarani vozač sada će morati da odsluži 40 dana zatvora u zamjenu za neplaćanje kazne”, pišu njemački mediji, a prenose Nezavisne.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79