Vozač kamiona napustio Njemačku i vratio se u BiH

Njemačka je od prvog avgusta priznala sve vozačke dozvole izdate u Bosni i Hecegovini. Možemo reći da više nije vijest to što će ovaj potez potaknuti veliki broj bh. vozača da se odluče za rad u pomenutoj zemlji, zbog bolje plate i uslova.

Veća je vijest to što je naš sagovornik Amer napustio Njemačku i pronašao bolje uslove u firmi iz Bosne i Hercegovine.

U trenutku kada sve više radne snage napušta Bosnu I Hecegovinu ovo je definitivno jedan pozitivan primjer. Amer Alić, nakon što je devet mjeseci radio u Njemačkoj, vratio se i trenutno radi kao vozač za jednu bh. kompaniju. Otkrio nam je koji su to razlozi koji su presudili da se vrati u BiH.

”Smetalo mi je prvenstveno što je to bilo čisto izrabljivanje. Ja sam radio za hrvatsku firmu ali koperant mi je bila njemačka firma. U suštini samo sam dobijao plaću preko Hrvatske a vozio sam direct za švapsku firmu i to je kao imaš svog nadređenog ali ga nemaš, nego te on maksimalno iskorištava”, ističe Amer Alić.

Opširnije u prilogu Une

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79